Hvordan opretter jeg et websted uden teknisk viden?

Indholdsfortegnelse

websted

Hvordan opretter jeg et websted uden teknisk viden?

Uanset om du er ved at starte et websted for din virksomhed, eller du vil begynde at sælge dine produkter online, er det i det moderne landskab ikke til at komme uden om at have et velfungerende websted eller en webshop. Men hvordan laver man en god webshop i WordPress, for eksempel, eller hvordan laver man en hjemmeside uden at have meget teknisk viden eller erfaring? Det er faktisk det første, du skal tænke på, når du begynder på dette.

Først og fremmest er det vigtigt at læse om alle mulighederne. Du vil sikkert gerne finde den bedste løsning, der passer til din virksomhed uden at pådrage dig unødige omkostninger. Du kan gå i flere forskellige retninger, når du opretter et websted eller en webshop. Der findes f.eks. virksomheder, hvor du kan få udført et stykke arbejde for en engangsbetaling, eller du kan vælge et abonnement og dermed betale månedligt for brugen af f.eks. dit websted. Vi har udvalgt en række muligheder for at gøre dit valg nemmere.

Du kan oprette et websted i mange forskellige varianter, fra meget kompliceret til meget enkelt. Den med den største markedsandel i de seneste år er uden tvivl WordPress. Det er et open source-program, som du kan bruge med relativt lidt viden, og det kan bestemt være et godt valg til et websted uden alt for mange komplicerede funktioner. Fordi millioner og atter millioner af websteder allerede er blevet oprettet i WordPress, kan du drage fordel af et væld af oplysninger, hvis du skulle støde på et problem. Der findes allerede mange websteder og fora fyldt med hjælpeartikler og instruktioner fra andre personer, der har erfaring med WordPress og gerne vil hjælpe dig, hvis dit spørgsmål ikke allerede er blevet besvaret et af disse steder.

Hvis du ønsker at oprette et websted, hvor du også vil begynde at sælge produkter, kan du ende med at bruge den kommercielle skal bygget omkring WordPress kaldet Woocommerce. Dette bruges også af millioner af webshops verden over og har derfor mange af de samme fordele, som allerede er beskrevet ovenfor. Desuden er der rigtig mange parter, såsom betalingsudbydere og hostingvirksomheder, der arbejder godt sammen med denne type webshops. Store parter som Shopify har også den fordel, at næsten alle større tjenesteudbydere kan tilsluttes dem.

Er det blevet for teknisk eller kompliceret for dig, eller har du ikke tid til at udforske alle funktionerne? Så kan du også vælge at hyre et firma. Også her er der forskellige muligheder. Du kan f.eks. vælge en virksomhed med en designafdeling. Her kan du outsource hele processen fra design til vedligeholdelse af dit websted. Du betaler én gang for oprettelsen af dit websted og derefter en gang om måneden for vedligeholdelse, så du behøver ikke at bekymre dig om det.

Du kan også vælge en mulighed som f.eks. virksomheder, der har udviklet en platform, som giver dig mulighed for selv at oprette et websted eller en webshop uden kendskab til kode eller programmering. Det gør de ved at bygge en visuel overflade omkring programmeringssproget. Du kan f.eks. trække et billede ind på dit websted, mens det bliver programmeret korrekt i baggrunden. Du skal altså stadig selv oprette og designe dit websted, men du behøver ikke at bekymre dig om den tekniske baggrund og vedligeholdelse. Det betyder normalt, at du ikke skal betale nogen startomkostninger, men du skal dog tegne et abonnement.

Pas på, at du ikke for hurtigt beslutter dig for, om en bestemt løsning er dyrere eller billigere. Det kan f.eks. virke som om, at et månedligt abonnement er dyrere end at oprette dit eget websted fra bunden. Husk dog, at når du har oprettet webstedet, er du ikke færdig endnu. Du vil f.eks. også gerne bruge en mailadresse, og dit websted skal være hostet, så du kan få besøgende. Du skal også stadig betale for plug-ins for at tilbyde f.eks. forsendelsesprocesser eller betaling. Ofte er der tale om flere små beløb, som kan løbe op i en betydelig sum. I så fald kan et alt-i-ét-abonnement med et fast månedligt gebyr vise sig at være mere økonomisk end at gøre alting selv separat.

Desuden kan det nogle gange føles som en dyr affære at outsource designet af din webshop. Du må dog ikke glemme, at din egen tid også er meget værdifuld. Det vil nemt tage snesevis af timer at designe dit websted, hvilket, når det omregnes til en almindelig timeløn, kan vise sig at være meget dyrere end at betale et engangsgebyr til en professionel. Slutresultatet kan også blive meget bedre, hvis du får det udført af en person med stor erfaring og ekspertise.

Endelig må du ikke glemme, at én webshop eller ét websted ikke er nok. Du har brug for flere (nogle gange snesevis!) partnere og tjenesteudbydere for at få det hele til at fungere perfekt. Disse virksomheder har ofte partnerskaber med store platforme, så de tilbyder rabatter, hvis du er kunde her. Det kan endda betyde, at du mere end tjener dit webshopabonnement hjem med de rabatter, du er berettiget til. Tag f.eks. et kig på tilbuddene fra de store fragtfirmaer eller betalingsudbydere. De tilbyder alle en rabat til kunder hos forskellige fagfolk på webshop-tjenester og vedligeholdelse.

Tag ikke en forhastet beslutning, for det er trods alt et valg, som du sandsynligvis vil sidde fast med i flere år. Læs anmeldelser af de forskellige virksomheder, som du ønsker at engagere dig i. Du kan også ofte kigge på udbydernes hjemmesider for at se en portefølje af virksomheder, der allerede har oprettet et websted eller en webshop. Uanset om du er tiltrukket af deres udseende eller ej, er det vigtigt at overveje dem seriøst. På den måde kan du gøre forretninger med dit nye websted med en god fornemmelse og en masse tillid!

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.