Er Canada et egnet ferieland?

Indholdsfortegnelse

Canada

Er Canada et egnet ferieland?

Hvad kan jeg gøre i Canada?
Det afhænger i høj grad af, hvor du rejser hen, og hvad formålet med rejsen er. Der er store byområder i Canada som Montreal og Quebec, som du kan besøge som turist. I Montreal kan du f.eks. tage på en dagstur gennem den gamle bydel, eller du kan vælge et moderne twist med et besøg i det store pariserhjul kaldet La Grande Roue. I Quebec kan du besøge flere slotte eller tilbringe en dag ved de forskellige berømte vandfald. Hvis du ønsker at tage til mindre urbane områder som f.eks. den barske ø New Foundland, kan du også godt tage dertil som turist i dag. Her kan du f.eks. besøge et gammelt fyrtårn eller udforske den uspolerede natur.

Hvad skal jeg overveje, når jeg rejser til Canada?
Der er nogle unikke sider af Canada, som du bør overveje, før du rejser. Du kan f.eks. blive overrasket over de afstande, du skal tilbagelægge mellem forskellige steder. Dette er svært for nogle turister at forestille sig, da de ikke er helt klar over landets enorme størrelse. Det er også klogt at vide på forhånd, om du befinder dig i et fransktalende eller engelsktalende område. For mange mennesker kan det være lettere at være i et engelsktalende område. Husk også på visse restriktioner, som Canadas toldvæsen har indført for indkommende rejsende. Det drejer sig hovedsagelig om fødevarer, som den canadiske regering ønsker at undgå at overføre sygdomme, som ikke findes i Canada, til disse produkter.

Er en rejse til Canada dyr?
Det er ikke et billigt feriemål. Priserne på fødevarer og leveomkostninger svarer til priserne i andre vestlige lande. Desuden er transportprisen meget høj, da der ofte skal tilbagelægges lange afstande. Dette kan omfatte transport til et hotel eller en taxitur til en restaurant. Du kan forsøge at reducere udgifterne til din rejse ved f.eks. at holde indkvarteringen enkel. Det er let at gøre i Canada, fordi ejendomspriserne er lave i de fleste områder på grund af den store mængde jord, der er til rådighed. Derfor kan du ofte booke et billigt vandrehjem eller f.eks. en bjælkehytte som indkvartering. Selvfølgelig findes der også luksushoteller, primært i byerne. Du kan også vælge at rejse inden for Canada med bus, hvilket ofte sparer mange penge i forhold til flyrejser.

Er det sikkert at rejse til Canada?
Sammenlignet med resten af verden er Canada et relativt sikkert land. Der er kun lidt kriminalitet, og vejene og byerne er meget sikre. De største sikkerhedsforanstaltninger er primært inden for naturområdet i Canada. Mindre end 10 % af landets arealer er beboede. Det betyder, at der stadig er meget uberørt natur at finde, med et uforudsigeligt klima, en uforudsigelig flora og fauna. Derfor er det klogt kun at gå ud i naturen med en guide, og at sikre sig god fysisk form og grundig forberedelse. Du behøver ikke at blive vaccineret, og vejene køres i højre side.

Har jeg brug for et visum til min rejse?
I princippet er det ikke nødvendigt at ansøge om visum til Canada for korte rejser på under seks måneder. Hvis du skal ud på en længere rejse eller rejser til landet med et særligt formål, er det klogt at læse om det. Dette er for at undgå at begå en fejl, hvilket kan være meget irriterende, hvis det forhindrer dig i at komme ind i landet. Dette gælder også for reglerne for import og eksport af forskellige varer.

Er en rejse til Canada et must?
Efter vores mening er der en grund til, at Canada er et populært feriemål. Det har en uovertruffen tiltrækningskraft på eventyrere og folk, der søger fred og skønhed i naturen. Det skyldes, at det er et af de få lande i verden, der har alle fordelene ved et moderne land, men som samtidig har en enorm, uberørt natur. Dette gør også, at mange professionelle rejsebureauer og ferieudbydere har fokus på Canada, hvilket gør det muligt for dig at forberede dig godt som turist. Generelt har Canada et meget positivt ry, og ud over den rige historie og smukke natur skyldes det også den venlige og gæstfrie befolkning, som Canada er kendt for.

Som på enhver anden ferie skal du forberede dig godt på din rejse. Ikke kun om destinationen, men også om f.eks. hvilket hotel, flyselskab og hvilken rejseguide du vil bruge. Læs de uafhængige anmeldelser på forhånd for at undgå overraskelser, og nyd en vidunderlig rejse gennem Canada!

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.