Er plak farlig for hunde?

Har din hund plak? Plaque er en af de vigtigste årsager til tandproblemer hos hunde. Hvis plak efterlades i for lang tid, bliver det til sidst til tandsten. Dette kan forårsage forskellige medicinske komplikationer og kan kun fjernes under bedøvelse. Så det er vigtigt ikke at lade det komme så langt!

Indholdsfortegnelse

plak

Hvordan dannes det?

Hundens vilde forfædre vedligeholdt deres tænder ved at tygge på knogler fra deres bytte. Ved at tygge slibes materialet mod tænderne, hvorved plak fjernes. Tygning producerer også spyt, som frigør kollagenprotein. Dette kollagen er med til at opløse plak.
Selv om vores trofaste firbenede venner ikke længere behøver at jage eller spise deres eget bytte, har de stadig et naturligt instinkt for at tygge. Heldigvis kan vi ejere hjælpe dem med deres tandpleje. De rigtige tyggeprodukter kan hjælpe med at forhindre ophobning af plak.

Hvad er det bedste tyggeben til hunde?

Der findes en række forskellige produkter, der er designet til at opfylde hundens tyggebehov. Disse produkter kan opdeles i to grupper: snacks og legetøj. Snacks er meget attraktive på grund af deres lækre duft og smag. For eksempel er der de 100 % naturlige yakstænger eller de bæredygtige tyggerødder fra kaffetræer. Disse naturlige snacks er et bæredygtigt valg for tygge-snacks!

Hjælper legetøj?

Tyggelegetøj er designet, så det ikke går let i stykker, men stadig kan skrubbe tænderne rene. En populær type tyggelegetøj er et tandtrådstov. Som navnet antyder, har dette legetøj en flossende virkning, der når plak mellem tænderne. Tyggelegetøj af nylon eller gummi holder længe på grund af deres holdbare materiale og kan tilpasses din hunds tyggebehov, størrelse og alder.

Et holdbart alternativ på markedet

Du kender måske ovenstående eksempler på tyggeprodukter, eller du har måske selv prøvet dem. Nyt på markedet for tyggeben er tyggeben og knogler af oliventræ. Oliventræ har et attraktivt og robust udseende. Det er også et helt naturligt produkt uden kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer eller farvestoffer. Træets tæthed og hårdhed gør det holdbart. Selv den stærkeste tygger vil ikke kunne knække dette tyggeben! De fine træfibre fungerer som en slags tandbørste.

Det unikke ved oliventræ er, at det i modsætning til andre træsorter ikke splintrer. Oliventræets naturlige struktur gør, at det flosser. Derfor er der ingen skarpe træstykker, som kan skade din hund. Så du kan lade din hund tygge på roden med ro og tryghed. Men som med alle tyggeprodukter skal du holde øje med den, mens den tygger.

Hvis du ikke kan vælge mellem et tygge- eller legetøj, er oliventræet en ideel løsning. Det har den velsmagende appel af en snack og holdbarheden af et legetøj.

Gør tyggearbejde din hund glad?

Ud over at hjælpe med tandplejen producerer tyggearbejde også endorfiner i hjernen. Endorfiner, også kendt som “lykkehormonet”, får hunde til at føle sig rolige og tilfredse. Med de rigtige tyggeprodukter vil du få et glad kæledyr og en glad ejer!

Hvor kan jeg købe hundetyggetøj online?

Luksushund.dk
Bitiba.dk
Zooplus.dk

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.