Er Seychellerne et godt feriemål?

Indholdsfortegnelse

Seychellerne

Er Seychellerne et godt feriemål?

Seychellerne er en gruppe øer i Det Indiske Ocean. Groft sagt ligger de over Madagaskar og øst for Tanzania. Det er et uafhængigt afrikansk land, der er medlem af Den Afrikanske Union. Landet har en befolkning på under 100.000 indbyggere, hvilket gør det til et af de mindste lande i verden. Det betyder ikke, at der er få muligheder for turister i øgruppen. Netop på grund af øernes afsides beliggenhed er der unikke strande, flora og fauna, som man ikke kan beundre andre steder i verden. Der findes en række andre øgrupper i Det Indiske Ocean, som er populære blandt turister, f.eks. Comorerne og Maldiverne.

Seychellerne har mange små øer, hvoraf de fleste ikke engang er beboet. Der er faktisk kun nogle få hovedøer, som du kan besøge som turist, hvis du leder efter et hotel eller et resort. På flere af de mindre øer er der enklere muligheder som f.eks.
hytter og lodges, som kan lejes af eventyrlystne feriegæster. Tag ikke fejl af udbuddet, det er relativt stort. Næsten en fjerdedel af den nationale økonomi er baseret på turisme.

Det vigtigste spørgsmål, du stiller dig selv som turist, når du rejser til et nyt land, er: Er det sikkert at rejse til dette land? Nogle afrikanske lande er desværre mindre kendte, når det gælder sikkerhed. Seychellerne er noget særligt, fordi de ligger så afsides. Det gør den relativt sikker. Kriminaliteten er lav, men der er fattigdom, så det er klogt ikke at gå alene på gaden om natten på grund af røverier og lommetyve. Det kan være farligt at sejle på åbent vand. Der er pirateri i hele området, så det kan være farligt at sejle ud på havet med en lystbåd. Informer dig i god tid om sikkerhedsrisici, så du ikke bliver overrasket.

Man bør ikke undervurdere naturens rolle på øerne. I modsætning til mange andre lande er naturen stadig fremherskende. Naturkræfterne kan være meget overvældende, og på grund af deres beliggenhed i havet kan dårligt vejr pludselig opstå. Indbyggerne er vant til det, men for dig som turist er det godt at være opmærksom på det på forhånd. Det er netop denne natur, der gør det så smukt at besøge øerne. Der findes flere planter og dyr, som ikke findes andre steder. Selv inden for gruppen af øer er der store forskelle. F.eks. findes en meget sjælden kokosnøddeart kun på en af øerne. En stor del af naturen er derfor beskyttet, så den forbliver så intakt som muligt.

På grund af pandemien er restriktioner desværre mere almindelige på Seychellerne, fordi det er lettere at holde en sådan virus på afstand på en ø. Hvis der ikke er nogen turister udefra, er det meget sværere for en virus at finde rundt. Ved at håndhæve strenge restriktioner beskyttes den lokale befolkning. Vær opmærksom på dette, når du bestiller din rejse, hvis du har brug for ekstra garantier fra dit rejsebureau.

En ferie til Seychellerne er ikke billig, rejsen er lang og derfor dyr. Det er relativt dyrt at bo på hotellerne, og udgifterne til mad og drikkevarer er også ret høje. Det skyldes, at øerne er så fjerntliggende, at næsten alt, hvad der er nødvendigt, skal importeres. Disse omkostninger væltes i princippet over på turisterne, hvilket gør det muligt at holde Seychellerne økonomisk i live. Nogle produkter, f.eks. fisk og visse lokale afgrøder, er dog meget billige.

De fleste feriegæster vælger en af de større øer som base, da der er flest muligheder for hoteller og restauranter. Herfra kan du tage på dagsture til andre områder eller øer. Da du sandsynligvis kun kommer til at foretage denne rejse én gang i dit liv, er det godt at forberede dig grundigt. Hver ø er unik, og du vil gerne se den, men det er nok ikke muligt at besøge alle 150 øer. Derfor er det godt at tænke over, hvad du virkelig gerne vil se på forhånd, så du kan krydse dem af på din liste.

Da din rejse til Seychellerne sandsynligvis er en dyr rejse, som du kun vil foretage én gang, anbefaler vi, at du på forhånd undersøger det rejseselskab, du vil arbejde sammen med. Den bedste måde at gøre dette på er ved at læse uafhængige anmeldelser fra rejsende, der har rejst før dig. Så du ved, hvad du kan forvente, og du vil ikke blive skuffet. Du ønsker, at din rejse skal være uforglemmelig, så det er værd at bruge lidt ekstra tid på det. Selv når du bruger et bookingwebsted, er det klogt at tjekke, hvor du foretager din booking. Du kan finde flere oplysninger om de aktuelle rejseanbefalinger og sikkerhedsinstruktioner på ambassaden.

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.