Hvordan kan jeg genkende et falsk ur?

Indholdsfortegnelse

falsk ur

Hvordan kan jeg genkende et falsk ur?

Markedet for ure er stort og uoverskueligt. Der findes mange butikker, webshops og online platforme, hvor ure udbydes. Både nye og brugte ure er i øjeblikket meget populære. Det betyder, at priserne på ure er høje, hvilket også gør dem attraktive for svindlere og forfalskere. Men hvordan kan jeg se, om det ur, jeg ønsker at købe, kan være falsk? Kort sagt: Hvordan kan jeg skelne et ægte ur fra et falsk ur og undgå at blive snydt?

Det første skridt lyder måske logisk, men det er ikke desto mindre meget vigtigt. Hvis noget ser for godt ud til at være sandt, er det sandsynligvis også sandt. Hvis du ser et smukt luksusur, som har en meget lav pris, så spørg dig selv, hvorfor sælgeren gør det? De fleste af disse ure er enten falske eller stjålne. Så vær meget forsigtig med tilbud, der er utrolige, for praksis viser, at det som regel fører til skuffelse.

Den nemmeste og hurtigste måde at kontrollere et ur på er, hvis du kan holde uret fysisk i hånden. På den måde kan du mærke, om vægten er rigtig, og om den føles autentisk. Desuden tikker dyre schweiziske ure normalt ikke, mens billige falske ure gør det. Hold uret mod øret, og lyt omhyggeligt for at se, om uret kører lydløst. Desuden kan du ofte genkende åbenlyse ting, der indikerer, at det ikke er rigtigt, når det drejer sig om dårlige forfalskninger. Logoet er f.eks. ikke helt i midten, eller der er subtile detaljer, som mangler eller ikke er kopieret korrekt. Bogstaverne og serienummeret er også gode dele at kontrollere.

Hvis du bestiller dit ur online, er det naturligvis sværere. Hvordan kan du afgøre, om et ur er ægte, ud fra de billeder og oplysninger, du kan finde på nettet? Det første, du altid bør stole på, er din følelse. Hvis du er i tvivl om ægtheden på baggrund af billederne på et websted, er det allerede grund nok til at se nærmere efter. Det er også en god idé at læse sælgerens anmeldelser. Hvis der har været hundredvis eller tusindvis af købere før dig, som alle er tilfredse og kan bekræfte, at deres ur er ægte, kan du tage det som et godt tegn på, at det samme gælder for dig. Det er ikke en garanti, men det er en god start. Bemærk venligst, at anmeldelserne er indsamlet uafhængigt, ellers kan du ikke stole på dem.

Så kan det stadig ske, at et ur oprindeligt er autentisk, men at meget er blevet repareret eller udskiftet, hvilket har mindsket værdien. Nogle sælgere forsøger at skjule dette eller tager en for høj pris for ure, hvor ikke alle dele længere er originale. Igen er det en god idé at lave noget research. Hvis du stadig er i tvivl, kan det være klogt ikke at indgå aftalen eller at konsultere en uafhængig ekspert på forhånd. Især på auktionssider sker det ofte, at ure er ægte, men burde have en lavere pris på grund af reparationer eller eftersyn.

En fejl, som mange mennesker begår, er at antage, at falske ure kun findes i dyre mærker. Selvfølgelig ved alle, at der findes mange falske Rolex, Breitlings og IWC’er. Der er endda producenter, der kopierer dem under deres eget mærke. Så du køber et ur, der ligner et Rolex, men som ikke har et falsk logo. Især ure i det mellemste segment er også meget interessante for falsknere. Da et ur med en ekstremt høj værdi er godt kontrolleret, er det også meget vanskeligere at lave en forfalskning, som ikke bliver opdaget. Ure, som folk bruger lidt mindre på, skal være mindre præcise. Så begå ikke den fejl at tro, at ure, der ikke er lige så dyre som et Rolex, ikke kan forfalskes.

Et vanskeligt marked at finde autentiske ure er markedet for vintage designerure. Dette segment er blevet meget populært og tiltrækker derfor også svindlere. Fordelen for svindlere er, at mange ældre modeller næsten ikke eksisterer mere, og at der kun er meget få oplysninger tilgængelige. Du kan forestille dig, at en Cartier eller et Rolex fra 1960 er mindre veldokumenteret end et ur fra sidste år. Derfor kan det være en stor udfordring at afsløre en god svindler. Hvis du er interesseret i disse typer ure, anbefaler vi, at du kun køber dem fra en certificeret sælger med et meget godt omdømme.

Det kan være sjovt at købe et dyrt ur, men det kan også være meget stressende at købe et dyrt ur. Derfor skal du ikke træffe forhastede beslutninger. Hvis du er i tvivl, kan det betale sig at finde en vurderingsmand, der kan vurdere uret. Hvis sælgeren ikke har noget at skjule, vil han heller ikke have noget problem med din anmodning om at få uret kontrolleret af en tredjepart. Hvis du ikke føler dig tryg ved at købe et vintage ur eller et brugt ur, skal du vælge en officiel mærkeforhandler. Du skal selvfølgelig betale den nye pris, men det sparer dig for en masse stress.

Køb ikke et ur, hvis du ved, at det er en forfalskning. Ikke alene er det forbudt, men du opretholder også et marked, der misbruger den indsats, som et mærke har gjort for at blive kendt. Der er en grund til, at disse mærker repræsenterer en betydelig værdi, og der er lagt en masse opmærksomhed og penge i at udvikle og producere ure af høj kvalitet. Hvis du ved et uheld har købt et falsk ur, skal du anmelde det til de relevante myndigheder.

Det vigtigste, når du køber et ur, er at bruge din sunde fornuft. Sørg for, at du ikke træffer forhastede valg, som du måske vil fortryde senere. Det er også klogt at lave din research, så læs mange anmeldelser og vurderinger. Undersøg meget godt, hvilke genkendelige punkter dit yndlingsur har. På den måde kan du undersøge disse punkter, før du køber, og sikre dig, at du ikke foretager et forkert køb. En guldsmed med et godt omdømme vil bestemt ikke miste det. Held og lykke!

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.