Hvordan kan jeg genkende falsk kosmetik og parfume?

Indholdsfortegnelse

kosmetik

Hvordan kan jeg genkende falsk kosmetik og parfume?

Der har altid været en livlig handel med falske produkter og for falske de varer. Dette har længe været tilfældet på markeder eller hos sælgere, der sælger direkte til forbrugerne. Med fremkomsten af internettet er markedet for falsk kosmetik og parfume blevet meget større. Der er også langt flere penge at tjene på dem. Som følge heraf bliver det stadig vanskeligere at skelne produkterne fra de ægte varer, og sælgerne af falske produkter bliver stadig mere snedige. Men der er måder at skelne ægte fra falsk på, og det vil vi komme nærmere ind på nedenfor.

Først og fremmest kan du måske undre dig over, hvorfor det er vigtigt at bruge et ægte produkt. Nogle gange kan en falsk vare være meget billigere og fungere lige så godt efter din mening. Så hvorfor ikke spare penge ved at købe et billigt efterligningsprodukt? Hovedårsagen er naturligvis, at det er ulovlig. Det er ulovligt bevidst at købe forfalskede produkter. Det er ikke en tilstrækkelig grund til, at nogle mennesker ikke gør det, men det er noget, der bør tages alvor ligt.

Den vigtigste grund for dig som bruger er: Du ved ikke præcis, hvilke ingredienser der er blevet brugt til at fremstille forfalskningen. Dette er meget vigtigt! Kosmetik og parfume fra kendte mærker er altid grundigt testet og godkendt; alle former for test skal bestås, før et produkt kan komme på markedet. Det garanterer dig som forbruger, at det produkt, du bruger, er sikkert, og at det rent faktisk indeholder de ingredienser, der er nævnt på etiketten. Falske produktet har ikke disse garantie, så du har ingen idé om, hvad du smører på din hud eller sprøjter på din krop. Det kan være meget farligt. Du kan være allergisk over for et bestemt stof, eller der kan være blevet anvendt meget stærke kemikalier, som kan påvirke dit helbred. Disse risico er mange gange større, hvis du bevidst køber en forfalskning.

Et andet vigtigt aspekt er den måde, hvorpå produkterne testes. I dag er der mange regler for afprøvning af kosmetik, især hvad angår dyreforsøg. Hvis det er vigtigt for dig, at produkterne er fremstillet på en human måde, uden grusomhed og uden dyreforsøg, vil du gerne være sikker på, at dette respekteres. Hvis du køber et falsk produkt, er du måske delvist ansvarlig for dyreforsøg, men du kan aldrig helt udelukke det. Velkendte kosmetikmærker bliver evalueret grundigt på dette og skal ofte retfærdiggøre sig selv. Så du kan bruge garanteret “Cruelty Free”-produkter.

Men hvordan kan du være sikker på, at de produkter, du køber, er ægte? Hvordan kan du være sikker på, at en sælger på en online markedsplads ikke vildleder dig ved at sende et falsk produkt? Der er flere måder at gøre dette på. Først og fremmest er det en god idé ikke at lade sig vildlede af tilbud, der virker for gode til at være sande. Det er det for det meste. Mange kosmetik produktet har en temmelig fast pris. Hvis du pludselig finder din yndlingsparfume til halv pris, kan du undre dig over hvorfor. Det er derfor klogt at være ekstra påpasselig. Med “nye” produkter fra dit yndlingsmærke skal du altid kontrollere, om de virkelig findes. Nogle gange er forfalskere meget kreative i deres fremstilling af disse produkter.

Tjek emballagen omhyggeligt. Kosmetikmærker er naturligvis også opmærksomme på problemet med forfalskninger. Derfor leverer vi altid emballage med fabriksforsegling. Hvis den er brudt, kan du ikke længere være sikker på, at indholdet er uændret, og du bør kontakte sælgeren eller leverandøren. Kontroller også, at logoet og æsken er helt korrekte og svarer til billederne på internettet. Nogle gange forsøger forfalskere at undgå retsforfølgelse ved at lave en vare lidt anderledes og derefter hævde, at det er deres eget mærke.

Hvis du er i tvivl, er det også en god idé at kontakte sælgeren. Hvis du køber fra en betroet webshop eller en stor butik, vil de ikke have noget problem med at hjælpe dig med dine spørgsmål. Hvis du køber et produkt fra en privatperson på en online markedsplads, skal du altid bede om en kvittering eller et købsbevis. Det giver en ekstra sikkerhed.

Det er godt at nævne, at det ikke kun er store webshops eller virksomheder, der kan hjælpe dig med autentisk kosmetik og parfume. Der findes også mindre virksomheder, som kan hjælpe dig med interessante tilbud på kosmetik. Der er f.eks. virksomheder, der sælger de samme produkter i mange forskellige lande. Hvis produktet er billigere i et land end i et andet, er der smarte handlende, der importerer disse produkter. Det betyder, at du kan få emballagen på et andet sprog, men købe den til en billigere pris. Dette skal naturligvis være klart angivet på forhånd.

Det er selvfølgelig altid en god idé at læse anmeldelserne af den sælger, du vil handle med, før du foretager dit køb. Forbrugere, der har været der før dig, har allerede delt deres erfaringer. Hvis en sælger får mange negative anmeldelser, f.eks. tvivl om produkternes ægthed, kan du søge efter en anden butik. På denne måde undgår du at blive pålagt et falsk produkt, uanset om du kan lide det eller ej, med alle de konsekvenser, det medfører.

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.