Virker en saltlampe virkelig?

Indholdsfortegnelse

saltlampe

Virker en saltlampe virkelig?

I mange husstande i dag findes der en eller flere Himalayasaltlamper. Disse lamper er blevet meget populære i de seneste år. Fra at have været en niche, hvor kun få mennesker kendte til disse lamper, kan du nu også finde dem i almindelige boligindretningsbutikker og helsekostbutikker. Men hvad er virkningen af disse saltlamper, og virker de virkelig?

Den mest populære saltlampe er den, der er lavet af lyserødt himalayasalt. Der findes dog også andre typer på markedet. Det er også muligt at købe en lampe lavet af hvidt, rødt, gråt og endda grønt himalayasalt. Jo mere sjældent saltet er, jo højere er prisen på lampen. Himalayasalt kommer, som navnet antyder, fra Himalayabjergene. For hundreder af millioner af år siden lå denne bjergkæde under havets overflade. Det salt, der blev aflejret, udvindes i dag i Pakistan og Indien. Dette salt er spiseligt, men kan også bruges til f.eks. lamper.

På grund af sin smukke farve er saltet populært hos mange kokke. Smagen er også meget mildere end almindelig havsalt, hvilket gør det lettere at dosere. Himalayasalt indeholder naturligt mange mineraler. Derfor betragter nogle mennesker det som meget sundt og et godt alternativ til almindeligt salt. Der findes endda sundhedsanvendelser som f.eks. drikkekure med dette salt, og det bruges også i mange fødevarer.

Saltlamperne sælges for at have en positiv effekt i det rum, hvor de er placeret. Man mener, at hvert kilo, som lampen vejer, er godt for 4 kubikmeter plads. Lamperne giver et varmt og beroligende lys, men de roses også for deres rensende effekt på det rum, de er placeret i. Der er naturligvis ikke noget videnskabeligt bevis for denne effekt, men mange mennesker oplever lygten fra lamperne som meget behagelig. De bruges ofte som natlamper på børneværelser eller som bordlamper for at skabe en behagelig atmosfære under måltiderne.

På grund af lampernes popularitet sælges de nu i alle former, farver og størrelser. Det er endda muligt at købe meget store saltlamper, der vejer op til 150 kg. Desuden kan lamperne skæres i mange forskellige former. Du kan købe lamper i form af en pyramide, en engel eller en blomst. De fleste lamper bruger den samme fatning med den samme type pære. Det er praktisk, fordi du nemt kan udskifte den, når den går i stykker. Det er muligt at bruge en glødepære, men der findes også LED-lamper til din saltlampe.

Den positive effekt af himalayasalt bruges også andre steder. I nogle kurbade og saunaer findes der f.eks. særlige rum, der udelukkende består af saltblokke. Det er en særlig oplevelse for nogle mennesker, som nogle gange bruger den ugentligt til forskellige formål. Disse rum kan opleves som meget positive, men heller ikke her er der videnskabelig dokumentation for de faktiske positive virkninger af himalayasalt.

Vi vil derfor ikke udtale os om, hvorvidt himalayasalt virkelig virker. Det er sikkert, at hvis det har en behagelig virkning for dig, er det nok til at bruge det. De fleste mennesker køber himalayasaltlamper på grund af deres smukke udseende og den behagelige varme glød, de udsender. Selve lampen bliver ikke varm, den forbliver ved stuetemperatur. Før du køber en saltlampe, anbefaler vi, at du tænker grundigt over størrelsen. Hvis du vælger den forkerte størrelse, er det en stor opgave at returnere f.eks. en lampe på 20 kilo.

Sørg for, at du bestiller fra en pålidelig sælger. Da dette produkt kommer fra Asien, er der også mange falske lamper i omløb. En god test, når du modtager lampen, er, om den faktisk smager salt, da det skal være en stor saltblok. Det er også nyttigt at sætte lampen på vægten, når du har modtaget den. På den måde kan du vide, om den virkelig er så tung, som sælgeren hævder. Før du køber, skal du altid læse anmeldelser på internettet. På den måde undgår du skuffelser, og du kan hurtigt få glæde af en smuk saltlampe i dit hjem.

Anmeldelser Online Nyheder

Nyhedsartikler skrives uafhængigt af et medlem af redaktionen. Har du et forslag eller en tilføjelse? Så send en e-mail til os på info@anmeldelseronline.dk.

Indholdsfortegnelse

Del denne artikel

Seneste artikler

For at vi kan give dig en bedre service, bruger vi cookies og lignende teknologier. Cookies giver os og tredjeparter mulighed for at spore din internetadfærd på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at søge på vores hjemmeside, antager vi, at du accepterer dette. Vil du gerne have mere at vide? Læs vores fortrolighedspolitik.